De Vrije School Den Haag bestaat precies honderd jaar en viert dat eind september met een grote reünie.
De Vrije School Den Haag was in 1923 de eerste antroposofische school van Nederland. Vanaf begin september in het oprichtingsjaar vonden de eerste lessen plaats volgens de opvattingen van Rudolf Steiner, de grondlegger van de antroposofie.
De school telde bij de oprichting tien leerlingen, tussen de 6 en 14 jaar oud en was gevestigd in een paar kamers in het woonhuis van een van de ouders in de Columbusstraat. De kleinschalige school groeide snel, zodat in 1929 het schoolgebouw aan de Waalsdorperweg kon worden gebouwd, dat nu nog altijd in gebruik is voor het voortgezet onderwijs. In 1982 werd een nieuw gebouw voor de basisschool geopend aan de Abbenbroekweg. Momenteel krijgen ongeveer 700 leerlingen dagelijks les op De Vrije School.
Feest
Op zaterdag 30 september wordt ter ere van dit bijzondere jubileum een reünie gehouden in het schoolgebouw aan de Waalsdorperweg. Ook het schoolgebouw aan de Abbenbroekweg zal de deuren openen voor deze speciale gelegenheid. De reünie is bedoeld voor iedereen die nauw betrokken is geweest bij De Vrije School Den Haag. Tickets voor het feest zijn hier te koop.